Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос отностно Alfa 147???

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос отностно Alfa 147???

Здравейте вчера станах притежател на Alfa 147 1.6 модел 2002 година. Купих си колата от София нов внос направих най-добрия тест на колата като минах 400 км за да се прибера в Бургас от където всъщност съм....Колата се представи страхотно нямам забележка всичко и е наред докато не я качих на един черен път за да стигна до моя блок още като се качих на черния път и се движех само на първа не съм дигал висока скорост на черния път установих че колата скърца и това скърцане идва от предната част на автомобила всъщност не е фрапантно но е доста дразнещо а когато я купувах не я пробвах на черен път и затова неможах да се натъкна на този проблем още при покупката та въпроса ми е следния предполагам че може да скърца от много места но ако все пак някой има някъква идея от какво може да е или някой е имал подобен проблем или някой да ме посъветва какво да проверя и от къде може да е нека пише тук ще ви бъда изключително благодарен!!! Всъщност имам още един малък проблем който е незначителен лампата за колана свети постояно все едно не съм си сложил колана човека от който купих колата ме предупреди за това и каза че е от самата закопчалка на колана нещо вътре някой да има някъква идея? Благодаря предварително до скоро !

първо - поздравления за избора!
    ...

ами това за скърцането е нормално и за 147 и за 156...особено като температурата навън е много висока.
    решенията са две - пръскане със силиконов спрей върху тампоните...или смяна на тампоните

Има доста писано по темата, така че по-добре потърси с търсачката.
    Aprilia Mojito & XTrail '06 T30 QR25 AT
    Ex Alfa 156 1.8 TS Sportwagon '00 /Alfa164 2.0 TS /Alfa155 2.0 TS /Alfa33 1.5 4x4
    Lancia Ypsilon '02

Comment

Благодаря за отговора човече но забравих да вмъкна в първия си пост че почти съм сигурен че това скърцане идва от таблото, или от някъде там вътре в него поне така го чувам аз немгоа да кажа на 100% дали е от там но поне такива са ми съмненията.....защото като излязох от колата и като започнах да клатя цялата кола от предния капак такова скърцане няма мислех дали не са тампони или нещо друго но скърцането се чува само когато си вътре...

Comment

Е пластмаси... какво толкова. Това да и са кусурите. При по-влажно време ще поотшумяват, при по сухо пак ще се позасилват и... така.
        Както казва колегата... виж в търсачката, има писано как се убива това.
        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
        sigpic
        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Чрстито!Супер Избор.Дай малко инфо за колата.
          Un Amore Grande!
          Alfa Romeo 147t.s. 2002sigpic
          Skoda Favorit 94 с АГУ (ама не инж. )
          http://www.bokota.snimka.bg/album.ph...=6687668&lp=30

Comment

Еми колата е 2002 година 1.6 16v 105 коня, сив металик на визия няма забележка нито един козметичен дефект. Днес я регистрирах утре ще сменям масла, накладки и всичко което се сменя на един автомобил нов внос, най-важното утре ще я закачат на Елкон, Стенд и т.н да се види в какво състояние е и чак тогава ще мога да кажа дали съм направил добър избор или не все още незнам Иначе не съжалявам за избора си колата адски много ми харесва

п.с: това е първата ми лична кола в живота, нищо неразбирам от коли незнам как ще се оправям

Comment

Е пластмаси... какво толкова
              В 147 е качествен матеряла не скърцат пластмаси,поне при мен за 2000 км не скръцна нищо !
              В 156 също не ми скърца нищо за 35 000км
              Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
              159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
              NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Честито за колата колега, утре с един известен Бургаски Алфист ще пием бира на Градина...ако искаш ела да се видиме...
                sigpic
                Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Първоначално публикувано от Forza Покажи съобщение
                  Здравейте вчера станах притежател на Alfa 147 1.6 модел 2002 година. Купих си колата от София нов внос направих най-добрия тест на колата като минах 400 км за да се прибера в Бургас от където всъщност съм....Колата се представи страхотно нямам забележка всичко и е наред докато не я качих на един черен път за да стигна до моя блок още като се качих на черния път и се движех само на първа не съм дигал висока скорост на черния път установих че колата скърца и това скърцане идва от предната част на автомобила всъщност не е фрапантно но е доста дразнещо а когато я купувах не я пробвах на черен път и затова неможах да се натъкна на този проблем още при покупката та въпроса ми е следния предполагам че може да скърца от много места но ако все пак някой има някъква идея от какво може да е или някой е имал подобен проблем или някой да ме посъветва какво да проверя и от къде може да е нека пише тук ще ви бъда изключително благодарен!!! Всъщност имам още един малък проблем който е незначителен лампата за колана свети постояно все едно не съм си сложил колана човека от който купих колата ме предупреди за това и каза че е от самата закопчалка на колана нещо вътре някой да има някъква идея? Благодаря предварително до скоро !
                  Скърцанети идва от тампоните на носачите или стабилизираща щанга. няма смисъл да сменяш тампони прецакват се много бързо по добре цели носачи. Обикновенно проблема е в предните горни носачи но не е изключено и да е от другаде.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Обикновенно проблема е в предните горни носачи ......
                    Аха и моята е така,особено сутрин като не е карана и е хладно още.
                    Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
                    Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed

Comment

Колега първо честито за добрия избор,и при мен скърца но като мина през локва и веднага ми спират,поне така си правя експеримента тука пир нас има вода която тече.
                      Алфа Ромео 147-2.0 16V 2002g-ГИ
                      The pleasure of driving Alfa Romeo!

Comment

Тя стана една...
                        Момчето казва, че чува скърцукането да идва от таблото. Демек, отвътре из купето нейде.
                        И пред колата отвън е ходил.
                        Нищо де.. той ще каже по-късно от какво е било.
                        ALFA ROMEO 145 1.4TS "lusso"..
                        sigpic
                        ROVER 200 RF 2.0TDI

Comment

Еххххххх скърцат и това си е. Преди да я взема, ако знаех за тази хронична болест дали щях да я взема моята? Мисля, че да. Аз бях убеден, че скърца от вратата преди да се разтърся из този форум. Според мен скърцат винаги горните предни носачи. И те при клатене на колата когато е на място не скърцат. Според мен ако има проблем с тампони на стаб. щанга ще скърца при клатене на място. Така мисля аз де.
                          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                          К.М.

Comment

Не и те не скърцат при клатене на място но скърцането намалява при каране на климатик защото конденза се изтича върху единия тампон и спира да скърца. а скърцането в горните носачи означава че са превъртели втулките т.е. томпоните са скъсани и са за смяна с пъскане се оправят временно за няколко дни, но ако скърца от стабилизиращата щанга може и да се оправи само с пръскане но трябва да се пръска няколко пъти и колата да се вдига на крик.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

Честито за избора колега.Здравейте колеги,поне при мен на 156-та скърцаша и тропаше от тампони на стабелизираща щанга и тампони на предни горни носачи.при натискане от вън на колата не дава никакви признаци за скърцане но като я вдигнахме на подемник се видя работата.проблема се реши така:носачи по 112 лв. на бройка и 36 лв за двата тампона плюс стенд и колата заспива,вече 10000 к за три месеца няма лоп няма троп.

П.П.това е за 156-ца,незнам как е при 147-ца.
                              Alfa Mito 1.4
                              156 2.0 155 ex
                              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

Working...
                              X